Werkwijze

Vragenlijst en intake

Als u zich aanmeldt, of als u door bijvoorbeeld uw huisarts bent verwezen naar MuCeS, vragen wij u eerst schriftelijk om informatie. Dit is nodig om te bepalen door welke hulpverlener u het best gezien kunt worden voor een eerste gesprek. Wij streven er uiteraard naar om de behandeling zo snel mogelijk op te starten. Sommige klachten kunnen het beste door een arts-seksuoloog behandeld worden, andere problemen horen thuis bij een psycholoog-seksuoloog. Om hiervan een schatting te maken, sturen wij u een vragenlijst toe. Als u het vervelend vindt om deze lijst in te vullen, dan kunt u dit altijd laten weten en leggen we op een andere manier contact.

Multidisciplinair overleg

Na een of twee gesprekken is de intake afgerond en bespreken we uw verhaal in het multidisciplinair overleg. Dit betekent dat het team van MuCeS meedenkt over de diagnose en de behandeling die voor u het beste is. Iedereen doet dit vanuit zijn/haar eigen vakgebied (gynaecologie, huisartsgeneeskunde, psychologie). Zo gebruiken we alle aanwezige kennis en kunnen we u direct naar de juiste persoon verwijzen.

Verschillende hulpverleners

We streven ernaar dat de behandelaar dezelfde persoon is als degene die de intake doet, zodat u niet hoeft te wisselen van hulpverlener. Ook is het zo dat bepaalde behandeltrajecten kunnen bestaan uit meerdere sporen waar dan ook verschillende hulpverleners bij betrokken zijn. Voorbeelden zijn een lichamelijk onderzoek bij de arts-seksuoloog en gesprekstherapie bij de psycholoog-seksuoloog. Uiteraard bespreken wij het behandelplan met u en dient u eerst uw toestemming te geven.

muces_gesprek1

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

MuCeS
(040) 888 60 50

Routebeschrijving

 

Ds. Th. Fliednerstraat 1
5631 BM Eindhoven